צרצר הבית

צרצר הבית – Acheta domestica

צרצר הבית הנו מין מקובל בגידולי חרקים בשל היותו פחות קופצני ממינים אחרים ומתאים לגידול צפוף ללא קניבליזם.
הצרצר הוא חרק בעל גלגול חסר (צורת הצעיר הזעיר הבוקע מהביצה כצורת הבוגר אך ללא כנפיים). הוא עובר מספר נשלים במהלכם הוא גדל עד לנשל האחרון ממנו מתקבל הבוגר בעל הכנפיים.
הצרצר הזכר הנו נגן בלתי נלאה הניחן ב "כשרון" מוסיקלי, אותו הוא מנצל על מנת למשוך את תשומת ליבה של בת המין היפה.
בשבי הצרצרים ניזונים מכופתיות מזון כלבים או חתולים יבש, בתוספת של ירק (כמקור נוזלים) פעם ביומיים. ירקות מועדפים: מלפפון, גזר, תפוחי אדמה,תפוח.
בקיץ לא כדאי לתת חסה (במקרים רבים החסה מרוססת, דבר שיוביל לתמותה של הצרצרים).
צרצרים נחשבים למזון איכותי המומלץ לבעלי חיים הניזונים מחרקים.

ריבוי
כדי לקבל הטלות יש לשים בכלוב קופסא עם כבול או אדמה לחה.
לנקבה צינור הטלה אותו היא מחדירה באדמה הלחה – שם היא מטילה את ביציה. אחת לכמה ימים יש להחליף את הקופסא שאם לא כן ימשיכו הנקבות לחפור בקופסא ויוציאו את הביצים שכבר הוטלו כדי להטיל ביצים חדשות.
הצרצרים הזעירים הבוקעים מהביצים לאחר כשבועיים. בטרם הבקיעה רצוי להעביר את קופסת הביצים לכלי חדש ולהתחיל את הגידול במכל נקי. הצרצרים הקטנים יכולים לטפס על פלסטיק ולכן כדאי לספק במכל קרטוני ביצים רבים המשמשים מקומות מסתור ויאפשרו לצרצרים להרגיש מוגנים ובטוחים.
משך הגידול מביצה ועד לצרצר בוגר הוא כחודש וחצי עד חודשיים (בתנאים טובים הכוללים מזון קבוע וחימום).
צרצרים נחשבים למזון איכותי המומלץ לבעלי חיים הניזונים מחרקים.

ערכים תזונתיים:
חלבון- 18%
שומן- 5%
נוזלים- 70%